Kiekviena tauta puoselėja savas šventinio stalo tradicijas, tad tai, kas populiaru svetur, gali būti visiškai nauja mūsų šalyje. Šie skirtumai praverčia tuomet, kai ieškome naujų idėjų Kalėdoms – juk kitose valstybėse populiariais gėrimais galima nustebinti ir susirinkusius svečius bei originalumo pasiilgusius namiškius. Tad siūlome Jums išbandyti tris paprastus gėrimų receptus, kurie savo skoniu nustebins net ir pačius didžiausius gurmanus.
Itališka kreminė kava
Ingredientai:
- 125 ml espresso ar kitos kavos;
- 5 šaukštai cukraus;
- Žiupsnelis druskos;
- 100 gramų maskarponės sūrio;
- 150 gramų kremo (grietinėlės ar karamelės);
- 50 gramų juodojo šokolado.
Paruošimas:
- Ištirpinkite šokoladą, supilkite jį į konditerinį maišelį, apvyniokite folija ir palikite išdžiūti.
- Cukrų su druska kaitinkite tol, kol jie visiškai ištirps ir taps švelniai rudos spalvos.
- Į masę įpilkite pasirinktą kavą ir virkite maždaug 3 – 4 minutes.
- Kai gėrimas atvės, įmaišykite į jį maskarponės sūrį – tiekdami ant viršaus uždėkite pasirinkto kremo ir papuoškite nedideliais šokolado lašais.
Prieskoninė meksikietiška kava
Reikės:
- Nepilno puodelio juodos kavos;
- Litro vandens;
- Cinamono lazdelės;
- 7 centimetrų apelsino žievelės;
- Puodelio rudojo cukraus.
Paruošimas:
- Į šiek tiek pakaitintą vandenį supilkite kavą, vandenį, cukrų, cinamoną ir apelsino žieveles.
- Nuolat maišykite ir virkite šį gėrimą tol, kol cukrus visiškai ištirps.
- Nuimkite puodą nuo ugnies ir palikite pastovėti 5 minutes.
- Nukoškite gėrimą ir jau galite jį ragauti.
Čilės „Cola de Mono“
Ingredientai:
- 4 puodeliai pieno;
- Nepilnas puodelis cukraus;
- Cinamono lazdelė;
- Šaukštelis vanilės;
- Pusė šaukštelio pasirinktų riešutų;
- 3 šaukštai tirpios kavos;
- Puodelis romo ar brendžio (galima gaminti ir be jo).
Paruošimas:
- Užvirinkite pieną, cukrų, vanilę ir cinamoną.
- Nukėlę nuo ugnies, įmaišykite kavą ir pasirinktą alkoholinį gėrimą.
- Patiekite šiltą.
Visi šie gėrimai puikiai tiks prie Kalėdinių gardėsių, tad jeigu norisi naujų kavos alternatyvų, juos lengvai pritaikysite savo šventiniam stalui ir tuo pačiu svečius supažindinsite su kitų šalių tradicijomis. Gaminimo procesas visiškai nesudėtingas, todėl juos galite išbandyti ir šaltais žiemos vakarais – taip bus dar maloniau laukti artėjančių švenčių.