Visais laikais Kalėdos buvo viena didžiausių metų švenčių, kuri suburdavo žmones prie gausaus vaišėmis nukrauto stalo. Šeimininkėms tuomet tekdavo pasirūpinti, jog ant jo netrūktų įvairiausių skanumynų, pradedant tradiciniais Kalėdų valgiais ir baigiant gardžiais gėrimais. Tos pačios tendencijos išliko iki šių dienų, tad kiekvienais metais iškyla tas pats klausimas – kokiais gėrimais namiškius nustebinti šįkart?
Niekuomet nesuklysite atsigręžę į senąsias tradicijas ir pritaikydami jas šiuolaikiniam šventiniam stalui. Ant Kūčių stalo visuomet būdavo aguonų pieno, o Kalėdos neapsieidavo be kompoto ar kisieliaus, tad pateikiame Jums keletą receptų, kurie šiais gėrimais leis mėgautis ir per šias šventes.
Aguonų pienas
Šio desertinio gėrimo paruošimas ypač paprastas, tad jis tiks ir tuomet, kai šiek tiek abejojate savo kulinariniais sugebėjimais.
Jums reikės:
Gaminimo būdas:
Kalėdinis spanguolių kisielius
Šis šventinis gėrimas dar praėjusio amžiaus pradžioje pakeitė tradicinį iš avižų gamintą kisielių – buvo manoma, kad spanguolės gali apsaugoti namus nuo priešų. Kisielius puikiai tiks Kalėdų ar Kūčių stalui, kai norėsis šiek tiek atsigaivinti, o jį paruošti taip pat galima itin paprastai.
Reikalingi ingredientai:
Paruošimas:
Abu šie tradiciniai Kalėdų gėrimai suteiks dar daugiau šventinės nuotaikos, o jeigu norisi daugiau eksperimentų, visuomet galite įtraukti ir papildomų ingredientų – įvairūs prieskoniai jų skonio tikrai nesugadins!