Niekam ne paslaptis, kad visame pasaulyje vyrauja skirtingos Kalėdinių patiekalų tradicijos – japonai noriai keliauja į vieną greito maisto restoraną, tuo tarpu kitos tautos mėgsta nustebinti įvairiais gardėsiais ir kepiniais. Kai kuriuos iš jų galime išbandyti ir patys – siūlome Jums keletą saldžių receptų, kurie sužavės švelniu skoniu ir tuo pačiu papuoš Jūsų šventinį stalą.
Suomiški sviestiniai sausainiai
Ingredientai:
- Nepilna stiklinė minkšto sviesto;
- Ketvirtadalis puodelio cukraus;
- 2 stiklinės miltų;
- Kiaušinio baltymas;
- Trečdalis puodelio maltų migdolų.
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite sviestą, cukrų ir į gautą masę po truputį pilkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
- Indą uždenkite ir palikite atvėsti porai valandų.
- Supjaustykite tešlą mažais kvadratiniais gabaliukais.
- Kiaušinio baltymą sutrinkite iki putų ir juo ištrinkite sausainius, užbarstykite dar šiek tiek cukraus ir migdolų.
- 180 laipsnių temperatūroje sausainius kepkite 7-8 minutes, tol, kol jie šiek tiek paruduos. Palikite juos atvėsti.
Kalėdiniai keksiukai iš Prancūzijos
Jums reikės:
- Pusės puodelio ištirpinto sviesto;
- Pakelio rudojo cukraus;.
- Puodelio 2 proc. riebumo pieno;
- Puodelio sausainių trupinių;
- 2 puodelių smulkintų graikiškų riešutų;
- 2 puodelių pieniško šokolado drožlių;
- Pusės puodelio pieniško šokolado drožlių (papuošimui).
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
- Dideliame dubenyje suplakite sviestą ir rudąjį cukrų iki purios masės, o po to įpilkite pieną.
- Maišydami gautą masę, po truputį suberkite sausainių trupinius, graikiškus riešutus ir du puodelius šokolado drožlių.
- Supilkite masę į specialius indelius (užpildykite maždaug tris ketvirtadalius) ir kepkite 10 – 12 minučių. Palikite atvėsti.
- Keksiukus papuoškite ištirpintomis pieniško šokolado drožlėmis – tam geriausia naudoti konditerinį maišelį. Tuomet šį kepinį reikėtų palaikyti šaldytuve ir netrukus bus galima ragauti.
Šveicariški cinamono sausainiai
Reikės:
- Puodelio ištirpinto sviesto;
- 2 puodelių cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 100 gramų ištirpto ir atvėsinto šokolado;
- Puodelio miltų;
- Trečdalio puodelio cinamono.
Gaminimas:
- Į didelį indą supilkite sviestą, cukrų ir šiuos ingredientus suplakite iki purios ir švelnios masės. Įmuškite kiaušinius ir įpilkite šokoladą.
- Miltus sumaišykite su cinamonu ir pamažu pilkite į prieš tai suplaktą mišinį, o po to viską gerai išmaišykite.
- Įvyniokite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite šaldytuve maždaug valandai, kol ji visiškai atvės.
- Išpjaustykite iš tešlos žvaigždutės formos sausainius ir sudėkite juos ant skardos.
- 190 laipsnių temperatūroje kepkite juos maždaug 9 – 11 minučių, kol kraštai taps tvirti. Išimkite iš orkaitės ir jau galite tiekti ant šventinio stalo!
Visi šie skanumynų receptai nepareikalaus kulinarinių įgūdžių ar didelių pastangų, tad jei norisi, kad šiais metais Jūsų šventės būtų praturtintos kepiniais iš pasaulio virtuvės, turėtumėte juos išbandyti!