Pradžia

Kalėdų užkandžiai

Kalėdų užkandžiai

Svarstydami, kokiais patiekalais šiais metais pradžiuginti susirinkusius svečius, dažnai nevengiame išbandyti ir naujų receptų – tuomet šventinis stalas tampa šiuolaikiškesnis, o mes dar kartą galime visus nustebinti savo kulinariniais sugebėjimais. Pateikiame Jums keletą paprastų idėjų – šie užkandžiai Kalėdoms lengvai paruošiami, tačiau išties gardūs.

 

 

 

 

Lašišos krepšeliai

Ingredientai:

  • Tešlos šulinėliai (20 vnt.);
  • Varškė (400 g);
  • Lašiša (200 g);
  • Krapai.

Paruošimas:

Krepšelius pakaitinkite, o po to į juos sudėkite visus likusius ingredientus ir papuoškite krapais. Galite įdėti ir papildomų produktų (pavyzdžiui, avokadą), o vietoj varškės naudoti kremą, užtepėlę ar pagardinti turinį įvairiais prieskoniais – dėl to skonis taps tik dar geresnis.

Vytinto kumpio ritinėliai

Reikės:

  • Vytinto kumpio (400 g);
  • Salotų lapų;
  • Mėgstamo sūrio (400 g);
  • Saujelės spanguolių.  

Gaminimas:

Paprasčiau nebūna – sudėkite ant kumpio kitus ingredientus, dailiai susukite ir jau galite tiekti ant šventinio stalo! Čia taip pat galite išbandyti skirtingas interpretacijas keisdami pagrindinius ingredientus – nors dažniausiai gaminant naudojamas pelėsinis sūris, vietoj jo galite rinktis ir fermentinį ar fetos sūrį, o vytintą kumpį pakeisti kalakutienos ar vištienos vyniotiniu.

Šventinės tortilijos

Reikės:

  • Juodųjų smulkintų alyvuogių (1/4 stiklinės);
  • Smulkinto baziliko ar kitų prieskonių (1/4 stiklinės);
  • Skrudintų ir smulkintų paprikų (Pusė stiklinės);
  • Majonezo;
  • Tarkuoto sūrio (1/4 stiklinės);
  • Varškės sūrio (400 g);
  • Tortilijų lakštų (4 vnt.)

Paruošimas:

  • Sumaišykite sūrius, papriką, alyvuoges, baziliką ir majonezą, o jei norisi – įberkite ir šiek tiek druskos.
  • Masę užtepkite ant tortilijų ir kruopščiai jas susukite.
  • Įvyniokite ritinėlius į maistinę plėvelę ir keletą valandų palaikykite šaldytuve – po to supjaustykite nedideliais griežinėliais ir tiekite ant stalo.

Lengvi obuolių rutuliukai

Reikės:

  • Džiovintų obuolių (stiklinės);
  • Džiovintų datulių be kaulų (Pusės stiklinės);
  • Avižinių dribsnių (Pusės stiklinės);
  • Pakepintų migdolų (Pusės stiklinės);
  • Klevų arba agavų sirupo (Valg. šaukšto);
  • Žiupsnelio cinamono;
  • Vandens (2 valg. šaukštų).

Gaminimo eiga:

Ingredientus susmulkinkite trintuvu, įberkite prieskonius, pasirinktą sirupą, įpilkite šiek tiek vandens ir viską plakite iki vientisos masės. Tuomet iš jos suformuokite rutuliukus ir palikite kuriam laikui atvėsti šaldytuve. Galite pridėti ir daugiau džiovintų vaisių ar šiuos ingredientus pakeisti kitais – toks užkandis tikrai sužavės sveika gyvensena besidominčius Jūsų draugus.

Visi šie užkandžiai palieka Jums daug kūrybinės laisvės, tad kol laiko iki švenčių dar yra, galite drąsiai eksperimentuoti ir išbandyti naujus variantus – galbūt įkvėpti šių paprastų idėjų, sukursite dar gardesnį Kalėdinį užkandį.

Grįžti atgal