Pradžia

Kalėdinių salotų receptai

Kalėdinių salotų receptai

Didžiąsias metų šventes įprasta pasitikti sočiai, todėl šalia karštųjų patiekalų visuomet puikuojasi ir bent kelios skirtingos Kalėdinės mišrainės. Kai pristinga naujų idėjų, galima prisiminti senąsias tradicijas ir paruošti salotas iš pagrindinių šventinių ingredientų – variantų šiuo atveju gali būti pačių įvairiausių, tad rekomenduojame išbandyti keletą paprastų Kalėdinių mišrainių receptų, kurios savo skoniu tikrai nenuvils.

 

 

 

 

Burokėlių ir silkės salotos Kalėdoms

Be šių ingredientų neapsieina nei vienos šventės, o jei sujungsite juos į vieną patiekalą – rezultatas pranoks visus lūkesčius.

Reikės:

  • Silkės;
  • 3 vienetų burokų (virtų);
  • Svogūno;
  • Agurko (rauginto);
  • 2 kiaušinių;
  • Majonezo;
  • Porų, druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga:

  • Iš išdarinėtos silkės reikėtų išimti kauliukus ir supjaustyti ją gabalėliais.
  • Burokus sutarkuokite, likusius ingredientus supjaustykite, pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su silke bei majonezu – viskas, galima iš karto ragauti.

Vainiką primenanti šventinė mišrainė

Kruopščiai padirbėję ir išlaikę vainiko formą, sukursite ne tik skanią, bet ir dailią stalo puošmeną.

Reikės:

  • 500 gramų virtos vištienos krūtinėlės;
  • 400 gramų tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 300 gramų pomidorų;
  • 2 stiklinių keptų grybų;
  • 6 keptų svogūnų;
  • 2 saujų alyvuogių;
  • Majonezo;
  • Žalumynų.

Paruošimas:

  • Grybus iškepkite kartu su svogūnais, o visus kitus ingredientus supjaustykite ir sudėkite į atskirus indus.
  • Į keksams ar kitiems apvaliems kepiniams skirtą formą sluoksniais pradėkite dėti ingredientus tokia tvarka – vištiena, grybai su svogūnais, pomidorai, alyvuogės ir sūris. Po kiekvieno sluoksnio užtepkite šiek tiek majonezo.
  • Užbaigę visus ingredientus, papuoškite salotas žalumynais, o taip pat iš sūrio ar paprikos galite išpjauti žvaigždes ar kitus Kalėdų simbolius – tuomet vainikas atrodys dar tikroviškesnis.

Kalėdinės salotos su grybais

Jei iš anksto pasirūpinote rudens gėrybėmis, šią mišrainę pagaminsite itin greitai ir paprastai.

Ingredientai:

  • Marinuoti grybai (200 g);
  • Konservuoti žirneliai (200 g);
  • 3 kiaušiniai (virti);
  • Majonezas (200 g);
  • Druska, pipirai ar kiti prieskoniai.

Gaminimas:

Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius, šiek tiek susmulkinkite grybus, įberkite žirnelius, sumaišykite visus ingredientus su majonezu ir viską pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Mišraines šventiniam stalui mielai renkamės ir dėlto, kad jų paruošimas nereikalauja didelių pastangų, tad ir šie receptai bus lengvai įveikiami – tereikia iš anksto pasirūpinti tvirtu peiliu, reikiamais ingredientais ir pasiruošti naujiems kulinariniams atradimams.

Grįžti atgal